Als oogstgenoot van de zelfoogsttuinderij van Boerderij Eetmeerbosch kun je van eind april tot december groenten, kruiden en bloemen van het land oogsten naar eigen behoefte. Zo leer je meer over de bijzondere of ‘vergeten’ groentes, de ritmes van de seizoenen en krijg je meer begrip voor de hoeveelheid werk en aandacht die nodig is om een gemeenschap te voeden. Met een oogstabonnement steun je jouw lokale voedselproducent!

Hoe werkt het precies?

Wij telen groenten met de seizoenen mee. Verwacht dat je in het hoogseizoen meer dan acht soorten groenten oogst. Naast groenten telen we ook kleinfruit, kruiden, noten en kleurrijke (snij)bloemen. De tuin is elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang en jij kunt komen oogsten wanneer het jou uitkomt. Ook oogst je naar eigen behoefte, op basis van vertrouwen en solidariteit. Als oogstgenoot ontvang je wekelijks een mail met daarin de beschikbare oogst en de laatste updates van de boerderij. Ook op de tuinderij staat ter plekke aangegeven wat je kunt oogsten die week.

Als lid van de zelfoogsttuinderij betaal je jaarlijks een vergoeding op basis van jouw financiële draagkracht. De vergoeding wordt berekend door middel van een solidair betaalsysteem, gebaseerd op het uurloon van de boer, solidariteit en jouw draagkracht. Wij vragen dus geen vaste prijs. Kijk bij solidaire betaling om jouw prijs te bepalen.

Meerdere momenten in het jaar komen we samen bij de seizoensfeesten, en er zijn genoeg workshops en evenementen om bij aan te sluiten en de gemeenschap te leren kennen!

Oogstafspraken

Lid worden bij Boerderij Eetmeerbosch betekent dat je deelneemt aan gemeenschapslandbouw en dus ook onderdeel wordt van onze gemeenschap. We introduceren nieuwe leden altijd aan de boerderij met een korte rondleiding. Ook hebben we enkele oogstafspraken opgesteld, zodat het oogsten duidelijk en prettig verloopt voor ons allemaal. Tijdens de seizoensfeesten is ook gelegenheid om je ervaringen te bespreken.

Als wij op de boerderij aanwezig zijn, kun je ons altijd aanspreken. Daarnaast werkt contact via e-mail (info@eetmeerbosch.nl) of het contactformulier het beste.

Proefabonnement

Twijfel je nog of je oogstgenoot wilt worden en wil je het even uitproberen? Neem dan een proefabonnement! Je kan zes weken komen oogsten om te kijken of het bij jou past.

  • oogst zes weken voor € 69 (prijs per persoon)
  • besluit je een oogstabonnement te nemen, dan wordt dit bedrag verrekend
  • het proefabonnement start vanaf 15 mei (later kan ook) en loopt voor zes aanéénvolgende weken
  • in de maanden april en mei (en later nog indien nodig) geven we meerdere korte introducties over het oogsten

Meld je aan via het aanmeldformulier, kies de optie ‘Proefabonnement’ en dan nemen wij contact met je op.

Vragen?

Kijk bij Veelgestelde vragen of jouw vraag daar wordt beantwoord. Mocht jouw vraag er niet tussen staan neem dan even contact met ons op.