Veel vragen komen regelmatig terug. Hieronder hebben we er vast wat op een rijtje gezet! Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Waarom zou je meedoen?

Meedoen als oogstgenoot betekent lokale, verse en smaakvolle groenten, kruiden en bloemen oogsten. Producten die niet ellenlange kilometers hebben afgelegd om op jouw bord terecht te komen. Ook draag jij bij aan een duurzame, biodiverse en gezondere leefomgeving. Samen kunnen we voedsel produceren die een positieve impact heeft op onze wereld.

Is het biologisch?

Boerderij Eetmeerbosch gaat verder dan biologisch. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Wij gebruiken plantaardige bemesting (groencompost) en mest van eigen dieren. Het plant- en zaaigoed is biologisch en we zijn continu gefocust op het verbeteren van het leven in en op boven onze bodem. De boerderij is niet biologisch gecertificeerd, omdat onze gemeenschap onze werkwijze kent en de kosten hiervoor te hoog zijn voor de schaal waarop wij werken. Wij vertellen je graag over hoe wij eten telen, zodat we geen keurmerk nodig hebben om dit voor ons te doen. 

Wat maakt Boerderij Eetmeerbosch duurzaam of regeneratief?

Op Boerderij Eetmeerbosch staat leven (in de breedste zin van het woord) centraal. Waar het bij duurzaamheid nog steeds gaat over het verminderen van je negatieve impact (minder CO2-uitstoot, minder stikstof), gaat het bij regeneratie over het vergroten van je positieve impact. In plaats van ons zorgen te maken over onze voetafdruk verminderen, willen we juist zo actief mogelijk bijdragen aan het verbeteren van het ecosysteem waarin we leven en werken. Wij focussen ons op meer biodiversiteit creëren dan we kapotmaken, en meer koolstof opslaan in de bodem dan we uitstoten. 

Wat is CSA?

“Community Supported Agriculture is een vorm van gemeenschapslandbouw waar boer en consument een partnerschap aangaan. Als consument verbindt je je voor een langere tijd aan het afnemen van de producten van één of meerdere boeren. Verantwoordelijkheden, risico’s en opbrengsten van het boerenbedrijf worden gedeeld. Als lid van zo’n CSA weet je precies waar je eten vandaan komt.”
– CSA Netwerk

Meer weten? Ga naar naar de website van het CSA Netwerk

Welke groenten kun je oogsten?

Op Boerderij Eetmeerbosch oogst je als deelnemer meer dan 60 soorten groenten gedurende het seizoen. Verwacht in april, mei en juni een variëteit aan slasoorten, paksoi, Chinese kool, venkel, bietjes en sprouting broccoli. In het najaar telen we pompoen, aardappels, aardpeer, pastinaak, palmkool, boerenkool en nog veel meer groenten. Zo kent elk seizoen haar eigen groentesoorten.

Wat kost het om deel te nemen?

Boerderij Eetmeerbosch werkt met een solidair betalingssysteem waar je als oogstgenoot een vergoeding betaalt op basis van jouw financiële draagkracht. Meer informatie? Kijk dan bij Solidaire betaling.

Waar ligt de boerderij?

De boerderij is gevestigd op Scherpenkampweg ter hoogte van nummer 50 in Nijmegen. Bij de ingang van de boerderij zijn er voldoende parkeermogelijkheden.

Moet ik meehelpen op de tuin?

Niks moet, alles mag. Mocht je het leuk vinden om zo nu en dan mee te helpen, ben je hartstikke welkom. Op dinsdag en woensdag werken vrijwilligers met ons mee op de boerderij. Stuur bij interesse een berichtje naar ons via info@eetmeerbosch.nl

Is mijn hond welkom?

Jouw hond is welkom mits die is aangelijnd. Graag hondendrollen op de tuinderij zelf opruimen.

Ik ben een langere periode afwezig of op vakantie, kan ik mijn aandeel overdragen aan iemand anders? 

Het is mogelijk om iemand anders te laten oogsten in de tijd dat jij afwezig bent. Zorg dat diegene weet hoe het oogsten werkt, en neem hen een keer mee. Stuur je een berichtje naar info@eetmeerbosch.nl als iemand anders komt oogsten?

Het seizoen is al begonnen, kan ik later instappen?

Je kunt ten alle tijden instappen in het seizoen.

Is het mogelijk om de vergoeding in termijnen te betalen in plaats van in één keer?

Het is, indien nodig, mogelijk om de vergoeding in termijnen te betalen. Neem contact met ons op via info@eetmeerbosch.nl voor meer informatie.

Wat zijn de oogstafspraken?

Op de volgende pagina vind je meer informatie over de oogstafspraken.