Oprichter Hans Alink

Hans Alink
Hans Alink

Hans Alink is de oprichter van Moestuin Neerbosch in 2012 en heeft de tuinderij tot een groot succes gemaakt. In 5 jaar tijd groeide de tuin van 0 naar 170  oogstgenoten en begint een begrip te worden in Nijmegen en omstreken. Na 4 jaar en pensioenleeftijd bereikt te hebben, heeft hij het stokje doorgegeven aan Siem Ottenheim. 

Hans volgde de lagere landbouwschool en later de middelbare tuinbouwschool. Daarnaast studeerde hij tuinarchitectuur en volgde hij een opleiding als hovenier. Met die bagage heeft hij een hoveniersbedrijf geleid.

Later ging Hans werken in het voormalige Kinderdorp Neerbosch, dat grenst aan de huidige moestuin. Hij kwam terecht op de Mr. Johan Visserschool (nu: Kristallis), een school voor speciaal onderwijs. Hij werd er praktijkleraar en later bevoegd biologieleraar. Hij verzorgde daarnaast veel leerwerktrajecten in het Kinderdorp Neerbosch, en werkte aan de boerderij die eveneens verbonden was aan Kinderdorp Neerbosch. Daarnaast is Hans imker. In Moestuin Neerbosch houdt hij zo’n 10 bijenvolken.

Hans blijft actief op de tuin en werkt twee dagen vrijwillig mee.