Overname Samenland

Met trots kan ik mededelen dat ik per 1 november 2019 Samenland (Sint Truiden Belgie) van Taco Blom heb overgenomen. Taco Blom heeft het stokje overgedragen en is een nieuwe uitdaging aangegaan in Maastricht. Taco is voor mij een inspiratiebron geweest om met biologische landbouw en permacultuur te beginnen. Zijn visie en project heeft me enorm geïnspireerd. Nadat mijn moeder 15 jaar geleden het land had gekocht, de swales en een deel van de bomen had geplant heeft Taco dit uniek stukje grond omgetoverd tot een zeer productief landbouwsysteem waarbij natuur de kans krijgt om te groeien.

Bij een nieuw gezicht hoort ook een nieuwe naam. Samenland is de afgelopen 12 jaar een begrip geworden binnen de permacultuur in de Benelux en verdere omstreken. Het concept blijft behouden maar krijgt een nieuwe naam, namelijk:

Voedselbos ‘De Nieuwe Hof’

Deze naam stamt uit een rijk historisch verleden op het landgoed van kasteel Nieuwenhoven waar het voedselbos gelegen is. De naam Nieuwenhof stamt af van De Nieuwe Hof. De Nieuwe Hof was een hof (tuin) gelegen op het landgoed.

De Nieuwe Hof is een voedselbos van 12 jaar oud dat al in volle productie is qua fruit. Ook de notenbomen (walnoten en kastanjes) beginnen nu te dragen.
De Nieuwe Hof is biologisch en Demeter gecertificeerd en is tot op heden het enige voedselbos met het Demeter certificaat.

De Nieuwe Hof gaat samen met Eet Meerbosch in Nijmegen een compleet aanbod aan voedsel produceren. De Nieuwe Hof en Eet Meerbosch versterken elkaar met hun productie van biologische dynamisch fruit en noten en met eieren en varkensvlees.

Voor info kunnen jullie terecht bij mij met onderstaand emailadres en telefoonnummer:

info@eetmeerbosch.nl
0031(0)646103987
http://eetmeerbosch.nl/de-nieuwe-hof/

Hartelijke groet Siem Ottenheim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *